Anycast – anyone? Sveriges bästa webbhotell driven utvecklingen vidare

Binero är först ut av de svenska webb-hotellen att kunna erbjuda sina kunder tjänsten Anycast. Eller för samtliga kunder som ingår i Bineros 2.0-system närmare bestämt. Istället för två namnservrar så erbjuder man nu sina kunder 3500 namnservrar i ett globalt nät som hanterar alla pekningar från respektive kunds domän. Rörandes allt från e-post, hemsidor eller andra typer av pekningar. Rent konkret kommer det att medföra en större stabilitet gällandes dns-frågor och en avsevärt förbättrad säkerhet mot den mest frekventa typen av överbelastningsattacker som påverkar namnservrarna. I Binero 1.0 har man dessutom adderat externt placerade namnservrar.

Webb-hotellet lanserar tjänsten Anycast tillsammans med partnern Afilias. Även toppdomäner som; org- och info- nyttjar systemet som för övrigt även används av en av .SE-domänens rotservrar. När en namnserver går ner så finns det sedermera ett stort antal andra namnservrar som borgar för en ökad säkerhet och som kan ta över. Dags datum är Anycast i bruk och du som är kund hos webb-hotellet får per automatik access till tjänsten och det oavsett om du är; webbhotell-, dns- eller domänkund.

Så fungerar webb-hotellets tjänst Anycast konkret för dig som är användare av webb-hotellet;

Din webbläsare frågar en namnserver var din hemsida befinner sig när du är ute och surfar i realtid. Responsen utgörs av en IP-adress. Om namnservrarna upphör att svara så upphör själva kontakten med din hemsida. Flertalet av de webb-hotell som finns i Sverige har i runda tal två till fem namnservrar. Problemen med namnservrarna drabbar därmed i regel de övriga hundra eller tusentals servrar och därmed även flera tusentals domäner. Tack vare webb-hotellet Bineros tjänst Anycast så kommer kundernas IP-adressdata att finnas tillgängligt på flera tusen namnservrar i ett globalt uppsatt nätverk. Det är Afilias uppgift att hantera samtliga info- eller org-adresser på samma nät som har haft hundra procent upptid alltjämt sedan tjänsten lanserades. Samtliga hård- och mjukvaror nyttjas i dubbla uppsättningar för att kunna garantera detsamma.

För dig som slutanvändare och slutkund hos samma webb-hotell så innebär det mer konkret att du alltid kommer att ha access till en mer stabil och mer säkerställd tjänst. Signalen väljer dessutom alltid den namnserver som befinner sig närmast och det oavsett var användaren befinner sig. I Sverige men även utifrån ett globalt perspektiv. Anycasts servrar använder även IPV6. Över tid har webb-hotellet Binero som ambition att införa IPV6 på samtliga sina tjänster.

Webb-hotellet Bineros 2.0 inkluderar även en SSH-användare för de som väljer privatpaketet. I det mer omfattande företagspaketet ingår det hela fem stycken SSH-användare.

(SSH betyder Secure Shell och används primärt när du som användare av webb-hotellets tjänst ska ladda upp filer och när du ska redigera dem. SSH underlättar även hanteringen av bland annat MySQL.)

Det här inlägget postades i Bra Webhotell. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>